TERAPEUTSKA MASAŽA

Terapeutska masaža je specifična vještina , vrsta procjene i sistematska manualna aplikacija raznih tehnika kako na površinskom mekom tkivu kože, mišića, tetiva, ligamenata i fascija, tako i na strukturama koje leže unutar površinskog tkiva, a pomoću dlanova, stopala, koljena, ruku, laktova i podlaktica.Manualne tehnike uključuju sustavnu primjenu dodira, glađenja, trljanja, vibracije, lupkanja, istezanja, gnječenja, pritiskanja, te izvođenje aktivnih i pasivnih pokreta zgloba unutar normalnog fiziološkog opsega pokreta.Može uključivati dodatne aplikacije poput topline, hladnoće, a s ciljem postizanja i održavanja zdravlja, a putem normaliziranja i poboljšanja mišićnog tonusa, olakšanja opuštanja, stimulacije cirkulacije, te izazivanja terapeutskog učinka respiratornog i živčanog sustava.Trajanje takve masaže je 60 minuta za parcijalni dio tijela.

SPORTSKA MASAŽA

sportska_masazaTo je masaža posebno orijentirana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treniranja..Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma.Sportska masaža nas čini spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.
Ciljevi sportske masaže su smanjiti mišićnu napetost i održati mišiće manje podložnim ozljedama.Ona se može provoditi prije ili nakon aktivnosti s naglaskom na mišiće koji su najaktivniji tijekom treninga.Uslugu sportske masaže vrši sportski maser.

OSTEOPATSKE TEHNIKE

Osteopatija funkcionira na sljedeći način: Kroz finu palpaciju, osteopat utvrđuje gdje se nalaze tenzije i blokade u tkivu koje mogu biti uzrok boli, smanjenom kretanju, lošoj cirkulaciji i nekim drugim tjelesnim disfunkcijama.
Primjenom osteopatskih tehnika, terapeut oslobađa tenzije u tkivu, poboljšava prokrvljenost, što utječe na smanjenje boli, poboljšanje pokretljivosti i opće dobro funkcioniranje organizma. Osteopatija dolazi u kontakt sa mehanizmom zdravlja svake osobe i na taj način pomogne pacijentu da se sam izliječi. U našim terapeutskim masažama kombiniramo osteopatske i trigger point tehnike kako bi rezultati bili što kvalitetniji.

VEZIVNO REFLEKSNA MASAŽA

anticelulitna_masazaU vezivno refleksnoj tehnici koristimo posebne pokrete kojima djelujemo na vezivno tkivo. Vezivno tkivo povezuje stanice, tkiva i organe dajući im oblik i mehaničku potporu. Služi za obranu organizma i prehranu organa. Ukoliko postoji promjena na unutarnjem organu, dolazi do povećane napetosti mišića i zadebljanja vezivnog tkiva u određenoj refleksnoj zoni kojoj taj organ pripada. Možemo reći da vezivno refleksnom tehnikom djelujemo na refleksne zone te na taj način refleksnim putem djelujemo na cijelo tijelo.Ova tehnika je idealna kod tretiranja fibroznog celulita i mlohavog tkiva.Vrlo je moćna i daje bolje rezultate od klasične anticelulitne masaže ako je u pitanju fibrozni i edematozni celulit.

PAKETI VEZIVNO REFLEKSNE MASAŽE: Ukoliko je potrebno napraviti kuru masaža za neki određeni problem(opuštena koža i potkožno tkivo,celulit,mršavljenje i zatezanje kože)nudimo pakete po povoljnijoj cijeni (s popustom od 15%) .

MASAŽA STOPALA

Ovakovu vrstu masaže preporučamo klijentima sa slabom cirkulacijom i tzv.hladnim stopalima, te onima koji pate od bolova u stopalima zbog predugog stajanja, hodanja ili nekavog drugog opterećenja na stopalima.Dobra masaža stopala može pomoći kod glavobolje,napetosti u vratu ili leđima te kod raznih stanja uzrokovanih stresom.Masažom se utjeće na manje bolne nakupine i čvorove u mekom tkivu stopala tako da ona može povremeno biti bolna ali poboljšanje se osjeti odmah nakon masaže.Masaža stopala traje 30 minuta.

PILING TIJELA

Dobar piling tijela ljeti je najbolji način da se postigne ujednačeno tamnjenje.Zato ga je dobro napraviti par dana prije odlaska na more ( pri tome ne smijete zaboraviti nanošenje krema s visokim zaštitnim faktorom ).Također se preporučuje prije tretmana mršavljenja i uklanjanja celulita zato što je koža tada oslobođena mrtvog sloja i aktivne tvari bolje i dublje prodiru u kožu.Može se napraviti piling cijelog tijela ili parcijalni npr.samo noge i stražnjica prije tretmana protiv celulita.